Recencies

Een droomplek

Meerdere keren per dag reden we langs Ouders Wensch en altijd dachten we ‘Mochten we ooit kinderen krijgen dan kunnen we ons geen fijnere opvangplek voorstellen’.

De positieve streep op de zwangerschapstest was nog niet opgedroogd of ik had ons al ingeschreven. Bij de rondleiding van Germa een paar maanden later waren helemaal verknocht. Ons geluk kon niet op toen we net voor kerst bericht kregen dat per mei een dag per week en per juli twee dagen ruimte bleek te zijn.

 

Weer aan het werk

Hoewel na drie maanden onlosmakelijk verbonden te zijn geweest met de kleine, konden we haar met een gerust hart naar ’de boerderij’ brengen. Bij Betje Big wordt het ritme van elke baby gevolgd en ondersteund. Het team is zeer kundig, heeft duidelijk veel plezier en straalt veel rust uit. Dat zien we allemaal terug in onze dochter, die heeft het daar ontzettend naar haar zin. In de zomer werd heerlijk buiten gespeeld en nu het kouder wordt zijn skipakjes voor handen om de baby’s buiten te laten slapen. Ze slaapt er heerlijk en als ze wakker is zijn er volop speelmaatjes. Een betere plek hadden we ons niet kunnen wensen!

Hoe heerlijk is het om met je kind vanuit de stad naar Reeuwijk te fietsen, de polderlucht op te snuiven en samen over alle dieren te kletsen.

Wij kozen ‘Ouderwensch’ dan ook vooral om de locatie. Maar inmiddels voelt ‘Ouderwensch’ als een tweede thuis.

Voor de leidsters komt onze vijfde direct vrolijk haar bed uit, eet haar broodje, pakt haar koffertje en ‘mama moet ook mee’.

En wij genieten na afloop van de hollandse kinderliedjes, het alles zelf willen doen en luisteren naar de instructies over de plaskaart.

Rust, reinheid, ruimte en regelmaat staan hoog in het vaandel. Het vele buitenspelen en de ‘boerderijervaringen’ zijn voor kinderen heerlijk.

Ik ben blij en dankbaar voor deze plek, want eerlijk… een kleintje uit handen geven is niet mijn sterkste punt.