Recencies

Tja…en dan moet je zoon of dochter ineens naar een kinderdagverblijf.
Met pijn in mijn buik toch maar eens rondgebeld, rondgesurft en rondgekeken bij verschillende verblijven. In mijn hoofd zagen al die kinderdagverblijven er hetzelfde uit, grote gebouwen, kleine lokalen, veel gekrijs en chaos. Moet mijn kind daar echt naartoe???
Toen kwam ik Ouders Wensch tegen, na een kort telefoongesprek zijn we gaan kijken.
Alleen al van de aanrijroute werd ik al een stuk opgewekter. Niet midden in een woonwijk of op een industrieterrein, maar aan een boerenlandweg. Bij binnenkomst zag ik de gezelligheid, maar ook de discipline en geordendheid. Kindjes keurig aan tafel, wachtend tot iedereen iets te eten of te drinken krijgt. In mijn optiek biedt Ouders Wensch structuur, duidelijkheid, gezelligheid, creativiteit en vooral een heel individuele aanpak. Er wordt in schriftjes bijgehouden wat je kind over de dag meemaakt, ook bijzonderheden worden genoteerd. Het voelt goed dat er geluisterd wordt wanneer je je kind komt brengen en weer komt halen. Er wordt goed gekeken waar een kind aan toe is, zo wordt er op een prettige manier zindelijkheid gestimuleerd, uit een beker leren drinken in plaats van uit een fles, maar ook wat betreft creativiteit, er wordt veel geknutseld. Wat wij heel belangrijk vinden is dat onze kinderen veel naar buiten gaan en dat is bij Ouders Wensch perfect geregeld, er is een mooie speelplaats en wanneer het weer het ook maar enigszins toelaat gaan de kinderen lekker buitenspelen, van glijden, tot in de zandbak, tot fietsen. Ook wanneer het heel warm is buiten, kan er heerlijk met water gespeeld worden. Omdat het op een boerderij is, is er veel aandacht voor dieren. Met elkaar, hoe klein ook, gaan ze de dieren eten geven, kijken bij de koeien etc.
Onze kinderen hebben het heel erg naar hun zin bij Ouders Wensch. De leidsters zijn lief voor ze en het is voor hun een lekker dagje spelen met vriendjes. Ik zou Ouders Wensch omschrijven als een veilige, gezellige en complete speel- en leeromgeving en omdat het zo klein is kent iedereen elkaar.

Toen onze dochter Maartje (1 jaar) na een half jaar nog steeds erg moest wennen op het kinderdagverblijf zijn wij om ons heen gaan kijken naar alternatieven. Van vrienden hoorden we over hun positieve ervaringen met Ouders Wensch en besloten daar een kijkje te gaan nemen. Tijdens de rondleiding door Germa reageerde onze dochter gelijk al nieuwsgierig, probeerde zich uit onze armen te wurmen om met de kinderen te spelen en de dieren waren dikke pret. Germa stelde voor om Maartje twee keer een ochtend en een dag vrijblijvend te laten wennen, om te zien of Ouders Wensch een goede plek voor haar is. Een superaanbod. Vanaf begin af aan heeft ze niet gehuild, ging lekker spelen met de andere kinderen, dronk en at goed en vanaf de tweede wendag ging ze ook heerlijk slapen. Inmiddels zijn we definitief overgestapt en kunnen we aan alles merken dat ze op haar plaats is. Afgelopen keer wilde zelfs eerst nog even spelen in de zandbak, voordat ze meeging. Thuis merken we dat ze lekkerder in haar vel zit. Ze ontwikkelt zich in een razend tempo. Ouders Wensch doet haar naam recht aan, het is een zegen om onze dochter zo te zien floreren. Grote complimenten voor leidsters Mandy en Ilona!

‘ mama mag ik vandaag naar de BSO?’ Deze vraag stelt onze dochter ons vaak.
Het is een heerlijke plek voor kinderen: leuke activiteiten op en rond de boerderij, knutselen, spelletjes spelen of gewoon lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Een mooie en schone accommodatie met fijne leidsters. Kortom: wij ( en vooral onze dochter!) vinden het heel fijn op de boerderij van Ouders Wensch!

Een kinderdagverblijf waar met veel enthousiasme de kinderen worden gestimuleerd om op speelse en leerzame wijze met dieren
om te gaan.
Er zijn koeien, kalfjes, geiten, lammetjes, kippen, konijnen en
een hond.
Met mooi ( droog ) weer wordt er elke dag buiten gespeeld, van de glijbaan glijden, met water knoeien, in de zandbak spelen en rondjes fietsen.
Er worden tochtjes gemaakt met de bolderkar naar de beesten, maar de leidsters gaan ook boodschappen doen of een rondje fietsen.
Alles word bijgehouden in een persoonlijk schriftje waar foto’s bijgeplakt worden, kortom een leuk dagboek om te bewaren voor
later van je eigen kind.
Daarnaast wordt er volop geknutseld aan allerlei leuke thema projecten waar het team van enthousiaste leidsters weer een leuk plakboek van maken.
Met Moederdag en Vaderdag is het altijd weer een blijde verrassing wat de leidsters verzonnen hebben.
Een keer per jaar komt de schoolfotograaf, een hectische dag voor de leidsters maar het resultaat mag er ieder jaar weer wezen.

Er zijn 3 groepen bij Ouders Wensch, de Schaapjes, Betje big en Koetje boe maar het maakt eigenlijk niet uit op welke groep de kinderen komen, want alle leidsters vallen regelmatig in op de andere groepen zodat er een hecht team is ontstaan en ze alle kinderen kennen en buiten spelen alle groepen door elkaar.
Onze oudste dochter heeft haar hele kinderdagverblijf door gebracht op de Schaapjes, en onze zoon gaat in september van Betje Big naar De Schaapjes.

Onze kinderen gaan met plezier naar het kinderdagverblijf, de oudste gaat bijna naar de basis school maar met leerzame opdrachten zijn de dagen voor haar ook interessant genoeg om het leuk te blijven vinden tot het einde.

Wij hebben de tijd op het kinderdagverblijf als super makkelijk ervaren, je laat je kinderen bij een professioneel team, met een gerust hart achter zodat je zelf ontspannen naar je werk kan.
Een dag ruilen of wisselen is vaak geen probleem, mits in overleg.
Je eigen konijntje laten zien of je nieuwe fiets mee helemaal prima.
Er wordt alle tijd uit getrokken om te vragen of het goed gaat met je kind en als er iets is trekken ze aan de bel. Of als ze iets ondeugends hebben gedaan krijg je dat ook te horen.
Als iemand anders de kinderen komt halen moet je dat terecht even melden.

Germa je hebt een prachtig bedrijf en je houdt de touwtjes stevig in handen, je kunt echt trots zijn op je eigen kinderdagverblijf.

Toen wij voor de keuze kwamen waar gaat onze zoon heen voor kinderopvang,
kwamen we meteen bij Ouders Wensch terecht.
Ouders Wensch was een paar jaar eerder open gegaan en wij hebben toen bij de opening al een kijkje mogen nemen. Toen nog helemaal geen kinderen hebbend, dachten we al, dit is toch een geweldige plek voor een kind om af en toe heen te gaan. De bedrijvigheid van de boerderij, de polder en de gezellige beestenboel er om heen, waar vind je dat op een kinderdagverblijf.
Een paar jaar later is het zover, een gesprek en nogmaals een kijkje nemen maakte meteen weer dat het goed voelde.
Spelen met leeftijdsgenootjes, leren omgaan met dieren en de natuur.
Hierin zichzelf kunnen ontwikkelen tot vriendelijke, sociale en lieve kinderen.
Bij Ouders Wensch is het goed georganiseerd, er is structuur, regelmaat en een duidelijke orde aanwezig. Je merkt dat dit voor de kinderen erg prettig is. Ze leren met elkaar te spelen, delen, geduld te hebben en vooral veel gezelligheid door leuke dingen te doen. Er wordt door de meiden veel bedacht en georganiseerd. Het is er altijd een vrolijke boel.
Het leuke is ook dat ze geïnteresseerd zijn in de leventjes van de kinderen buiten het dagverblijf. Hebben zij iets leuks te vieren, dan is er altijd een leuk knutselwerk wat mooi wordt ingepakt om te geven aan opa, oma of een oom of tante die gaat trouwen.
Hoe mooi is het om je kind weg te brengen in zo’n omgeving met zulke lieve meiden die dan voor ze zorgen. Germa en alle begeleidsters zijn hele prettige, vriendelijke, lieve, maar vooral professionele meiden waar je je kind zonder enig twijfel achterlaat en met een prettig gevoel naar je werk kan gaan. Bij Ouders Wensch is je kind gewoon in hele goede handen!!!